Välj rätt kläder för fisketuren

Vädret i Sverige kan snabbt växla och framförallt när man fiskar på vatten kan det ibland vara svårt att avgöra vad man ska ha på sig. Den bästa klädseln för fisketuren beror dels på vilken tid på året det är, vart du ska fiska och hur långt ut på vattnet du befinner dig. Men även faktorer som vilken typ av båt du fiskar från och vindstyrkan på sjön har också väldigt stor betydelse. Vi hjälper dig att välja rätt kläder för fisketuren!

Säsongsbaserade kläder

Det bästa du kan göra är att ha lite olika plagg som du kan ha på dig för varje säsong. Det är också en fördel om de plagg som du investerar i antingen är vattenavstötande eller vattentåliga, såsom vattentäta vandringsbyxor eller en nättare regnjacka. Det är också en fördel om du väljer kläder som har en god ventilation då fukt både kan göra dig kall under hösten eller vintern, men bidrar också till att du kan bli för varm på sjön under sommaren när temperaturen är högre.

Glöm inte solskydd på sommaren

Det är väldigt vanligt att många bränner sig under fisketuren på sommaren. Så för att du ska kunna skydda huden är det inte bara rätt val av kläder som är viktigt. Du får heller inte glömma fiskehatten och såklart också solskyddet. Glöm inte att återapplicera under dagen för att minska risken för att du bränner dig. Framförallt när det blåser kan det vara svårt att känna om man bränner sig eller inte. Så var försiktig och ha kul under fisketuren!