Konsten att fiska från bryggan

Att fiska från en båt är såklart trevligt om du vill kunna fånga de riktigt stora fiskarna. Men att fiska från en brygga är minst lika trevligt och många som fiskar tycker också det är mer praktiskt och fridfullt. Du behöver endast fokusera på metspöt och kan koppla av med en fin utsikt och god kopp kaffe. Men vad ska man tänka på när man fiskar från en brygga och vad kan vara bra att ta med sig?

Något skönt att sitta på

En fiskares bästa vän är helt klart något skönt att sitta på. Ett bra alternativ är en praktisk campingstol som är enkel att bära med sig. Men ska du fiska från bryggan i hemmet kanske det till och med kan vara en bra investering att istället köpa mindre utemöbler som du kan flytta ner till bryggan när det är dags att testa fiskelyckan.

Rätt kläder efter väder är också A och O för att du ska ha en trevlig upplevelse. Ta också med något att äta och dricka.

Får man fiska där?

I Sverige har vi ganska strikta regler om vart man får fiska och inte. Så innan du sätter dig ner för att meta eller kasta så är det viktigt att du kollar om du faktiskt får fiska där. Kolla efter skyltar som indikerar på om det är lagligt eller inte. Dessutom kan du kolla på kommunens hemsida där de listar restriktioner om vart du får och inte får fiska i området. Detta kommer vara till stor hjälp och du slipper tråkig böter.