Att ha fiske som hobby är inte bara att fiska. Nej, det finns ju massor med saker som hör ihop med fiske och som är lika roligt och viktigt som själva fisket. Att knyta sina egna fiskeflugor är en av de sakerna.

Kan hända tycker du det låter svårt att knyta en fiskefluga, men bara du har fått ordning på själva grunderna är det inte speciellt krångligt. Däremot är det förstås lite pilligt. Det svåraste med fiskeflugor är att få till den perfekta flugan som fiskarna hugger på, och däri ligger själva hobbyn skulle vi säga.

Bra arbetsplats

Bland det viktigaste när du ska knyta flugor är att du har en lämplig arbetsplats. Skaffa ett fällbart skrivbord för hobby och ställ upp när det är dags. En lampa med bra ljus är också viktigt, och eventuellt behöver du ett ordentligt förstoringsglas.

Verktyg och material

Det är inga speciella grejer som behövs för att knyta fiskeflugor. När det gäller verktyg behöver du en avbitartång och eventuellt en tång för att vira ståltråden.

Materialet till själva flugan är bitar av fjädrar och garnbitar i olika färger, metallsänken och flöten med diverse utseende.

När du har allt du behöver är det bara att låta fantasin flöda fritt. För att få något att utgå från kan det vara klokt att läsa på lite om vad andra fiskare har fått napp på. Olika sorters fiskar föredrar olika typer av flugor, så hur du vill gå till väga beror delvis på vad du tänker fånga för fisk.