Vad händer med din fångst?

Ju mer du fiskar desto bättre blir du på att fiska. Och ju bättre du blir på att fiska desto mer fisk kommer du att fånga. Men vad gör man egentligen med den fisk man fångar? Svaret på denna fråga kan variera rätt mycket beroende på vem du ställer den till. Somliga fiskar bara för underhållningens skull och släpper därmed tillbaka fisken i vattnet efter den nappat. Andra väljer att dra upp den för att exempelvis tillaga den. Här är dock fiskens storlek avgörande många gånger.

Gott att grilla fisk

För dig som får ett napp på en fisk som känns tillräckligt stor för att ta upp den kan vi tipsa dig om att grilla fisk. Det är både väldigt gott och så kan det kännas extra roligt att få äta den fisk man själv har fångat

Vill du få till den där perfekta grillade smaken på fisken bör du använda dig av en kolgrill. Ett populärt märke på kolgrillar, som många blir väldigt nöjda med, är Kamado kolgrillar. Idag finns det dock mängder av alternativ av kolgrillar – att hitta en variant som passar ens egna behov och önskemål gällande både pris, användning och resultat är alltså möjligt för alla.

Känns det roligare att vara lite extra “frilufsig” kan du testa på att grillen fisken över en egentänd, öppen eld i skogen. Så länge du inte skadar dig själv eller någon annan när du fiskar eller ska tillreda din fångst kan det vara en mycket rolig hobby. Om du däremot har fått upp flera fiskar men inte riktigt vet vad de ska göras av kan du fråga en annan fiskare!