Karppass 11-14 September

 

Årets sista karp pass gav bra utdelning.

Det var med lite vemod jag insåg att mitt pass 11 – 14 september skulle bli årets sista. Jag kommer ner till Gråns vid 6-tiden på torsdag kväll och hade valt, att för första gången, fiska från flotten. Detta för att jag vid tidigare pass haft bekymmer med att landa fisk pga all växtlighet och snags.

 

Väl framme valde jag att fiska två spön åt vänster och ett åt höger. Betet jag valt var Mistrals Coconut Ice och det var popups på alla riggarna då detta gett bra utdelning vid tidigare pass.

Jag kastade ut och betade upp med ca 20-30 boilies vid varje spot. Vid 10-tiden gick jag och la mig. Natten förflöt utan några run men det pep då och då i larmen så jag misstänkte att det var karp på mina spots.

Morgonen förflöt utan några run men vid 12-tiden drog det iväg på höger spöt och en fjällkarp på 4,0 kilo kunde håvas utan större dramatik.

Vid 3-tiden på drog det iväg igen men detta karp gick fast i något och jag fick tyvärr dra av linan.

Jag misstänker att det finns en gren eller likande vid den spot båda nappen kom ifrån och valde därför att testa att köra locked up för att minska risken att karpen skulle kunna dra iväg och fastna då jag var ganska säker på att snagget fanns en bit bort från min spot.

Sagt och gjort så slog jag av bait runnern och satte mig vid rod podden. Vid 6-tiden tjöt det i larmet på högerspöt och böjde sig kraftigt pga att bait runnern var av. Efter att ganska odramatisk drillning kunde jag håva en fin spegelkarp på 5,0 kg.

Efter detta napp var kvällen lugn och jag gick och la mig och blev vid 5-tiden på morgonen väckt av det vackraste ljud man kan bli väckt av. Dvs ett tjutande larm. Det var på ett av högerspöna som det var napp på. Och upp kom en fjällkarp på 4,1 kg.

Resten av dagen förflöt utan några run men jag såg och hörde en del karp. Vädret var nog lite för bra då det var vindstilla och sol. Jag la mig för natten och vid 12-tiden blev jag väckt av ett run på vänster spöt och jag trodde ett tag att det var en större karp då den fightades riktig bra men upp kom en fjällkarp på ynka 2,8 kg! Denna karp hamnade i säcken och jag la mig åter för att sova. Vid 5-tiden på morgonen vaknade jag återigen av ett tjutande larm och jag for upp och kunde efter lite dramatik håva en spegel karp på 4,5 kg.

Efter detta fick jag ingen mer karp men jag var mer än nöjd med årets sista karppass.

Bilder på karparna