Gråns Karp

Karpfiske i Dalarna

Karppass 24-27 juli 2014

koi3

Denna fisketur var raka motsattsen till min förra tur den 26-29 juni då det var extremt soligt och väldigt varmt.
Jag började att fiska från ett swim som ligger till vänster om de swim jag brukar sitta vid.


Jag la ut mina tre spön ganska nära land och efter bara en liten stund hade jag mitt första run. Dock tappa jag karpen och lika så de två run som jag fick efter detta. Efter detta bestämde jag mig för att byta swim eftersom det var för svårt att landa karpen från detta swim nu när all nate och annan växtlighet hade växt upp.
Micke som hade fiskat från flotten skulle packa ihop och jag bestämde mig för att jag skulle fiska från flotten då det är lättare att landa eventuella karpar från flotten samt att MickE hade haft en bra fiske från flotten. Som tur var hade Micke fått låna en båt som jag kunde nyttja när jag skulle flytta alla mina grejer fån mitt swim till flotten.
Sagt och gjort två timmar efter att Micke hade åkt hade jag fått upp alla mina grejer.
Jag kunde se ett flertal karpar som cruisade runt i sjön och nägra simmade bara två meter från flotten. Jag valde att fiska två spön mot en näckros/natebälte där Micke hade haft några run och ett spö fiskade åt motsatt håll.
Jag vaknade klockan 03.30 av att nappalarmet tjöt och jag hoppade snabbt ut ur bivvyt och kunde, efter en kort fight, håva en mindre karp. När jag väl hade karpen i håven inser jag att den är en av de nyisläppta koi karparn och den vägde in på 1.9 kg.
Ingen stor karp men det var kul att ha fått sin första koi karp någonsin!
Efter en natt till på flotten var det dax att packa ihop mina grejer och jag kunde konstatera att tre tappade karpar och en på mattan inte var det bästa resultatet men jag hade fått en koi och det gjorde att jag kände mig nöjd ändå.
Jag kan tillägga att det var extremt varmt och min termometer visade 43 grader i bivvyt (som var den enda skugga som fanns på flotten) innan den la av.