Börja tidigt

Har du ett intresse för att fiska och allt som har med det att göra, och vill dela det med ditt barn? Det är förståeligt eftersom fiske är ett väldigt givande intresse att dela med någon man tycker om och det är oftast trevligt att vara ute på sjön tillsammans. Dock kan du inte bestämma om ditt barn faktiskt kommer att gilla fisk eller inte – och det måste du acceptera. 

Men du kan försöka att introducera fiske för ditt barn redan i tidig ålder. Du kanske inte ska ha med dig barnet i fiskebåten ute på sjön om han eller hon inte kan simma, det framförallt inte utan flytväst. Men att introducera barnet för fiske på andra sätt är fullt möjligt. Du kan börja prata om fiske och dess positiva aspekter redan innan barnet själv kan prata. 

Testa hemma

Du behöver inte ens åka ut på sjön för att introducera barnet till fiske. Sätt dig ner vid datorn och surfa runt på sidor där du kan köpa pool, beställ hem en pool och några låtsasfiskar och visa sen detta för barnet. Lek att ni fiskar och gör det till en rolig grej – då kommer säkert intresset att komma av sig själv. 

Det gäller dock att inte pressa barnet för mycket och låta hemma vara just hemma. Hur mycket du än försöker kanske din dröm om att dela fiskeintresse med ditt barn inte uppfylls. Då får du respektera det och dela intresset med någon annan. Kanske kan ni dela någon annan hobby eller intresse tillsammans?